Enschede licht bange burgers in over vuurwerkopslag

De gemeente Enschede last woensdag een informatiebijeenkomst in over de uitbreiding van een vuurwerkopslagplaats. Het bedrijf Dream Fireworks heeft een vergunning aangevraagd om zijn opslag uit te breiden van vijftig naar 350 ton en een aantal burgers is daar niet gerust op. Volgens de gemeente gaat het om een 'handjevol' bezorgde burgers.

Anonieme buurtbewoners hebben maandag een huis-aan-huisbrief rondgestuurd waarin bewoners wordt opgeroepen bezwaar te maken tegen de vergunning. Ze herinneren omwonenden aan de vuurwerkramp die in 2000 in Enschede 23 doden eiste.

De opslag van Dream Fireworks ligt ruim 4,5 kilometer van Roombeek, de wijk die in 2000 werd getroffen. Volgens de eigenaar van het bedrijf hoeven omwonenden zich geen zorgen te maken. "Ik heb alleen niet-explosief consumentenvuurwerk", zei Frits Pen tegen de regionale krant Tubantia. "Denk je dat ik hier anders met mijn vrouw en twee kinderen direct naast zou gaan wonen."

De gemeente laat weten eerst met belanghebbenden in gesprek te willen gaan alvorens een besluit te nemen. Binnen enkele weken komt het college met een ontwerpbesluit, waar burgers bezwaar tegen kunnen maken.