'SuŠrez denkt aan transferverzoek'

Luis Suárez overweegt een officieel transferverzoek in te dienen bij Liverpool. De 26-jarige aanvaller is boos dat de club een bod van Arsenal heeft afgewezen en onderzoekt zelfs de mogelijkheden van juridische stappen, zo melden bronnen dicht bij de speler aan de BBC.

Arsenal zou een bod van 40 miljoen pond, omgerekend zo'n 46 miljoen euro, hebben gedaan op de Uruguayaan. Suárez is van mening dat daarmee is voldaan aan een clausule in zijn contract. Hij claimt dat hij door het mislopen van Champions League-voetbal voor dat bedrag mag vertrekken. Liverpool spreekt dat tegen.

De oud-Ajacied maakte afgelopen seizoen indruk bij de Reds met dertig doelpunten in 44 optredens. Hij raakte echter in opspraak toen hij Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic in zijn nek beet in april. Het was bovendien niet het eerste incident rond de speler, die voor tien wedstrijden werd geschorst.

Suárez liet deze zomer weten dat hij open staat voor een vertrek bij Liverpool omdat hij blij een club wil spelen die meedoet om de prijzen. Arsenal-trainer Arsène Wenger gaf al aan de aanvaller naar Londen te willen halen.