Geen EK hockey voor Buissant, Van der Linden en Turkstra

Bondscoach Paul van Ass heeft zijn EK-groep teruggebracht tot twintig spelers. Jan-Willem Buissant, Floris van der Linden en Hidde Turkstra zijn het slachtoffer van deze schifting. Het trio gaat niet mee naar het Europees kampioenschap in België (17-25 augustus).

Voor Floris van der Linden en Hidde Turkstra, beiden terugkomend van een blessure (respectievelijk knieblessure en breuk in middenhandsbeentje), komt de Europese titelstrijd nog te vroeg. Bondscoach Van Ass: "Het gaat met Floris en Hidde de goede kant op, maar ze zijn niet fit genoeg om optimaal te kunnen presteren op het EK. Zij sluiten zich vanaf nu aan bij hun clubs om zich voor te bereiden op de start van de competitie in september."

"Buissant heeft voor het eerst een hockeyzomer met het Nederlands Elftal meegedraaid inclusief de RHWL in Rotterdam. Hij heeft goede stappen gemaakt, maar mijn voorkeur gaat nu uit naar andere spelers", aldus Van Ass. Op dinsdag 6 augustus zal de mannenbondscoach bekend maken welke achttien spelers op het EK uit zullen komen.