GuitarHeroma mept boeven huis uit

Dit weekeinde genoot oma Melinda Walker in Fort Wayne, Indiana samen met haar 5-jarige kleinzoon van de zondagsrust, toen er plots drie indringers met hoodies strak dichtgetrokken ten tonele verschenen.

Omdat één van haar zonen, de vader van het menneke, op bezoek zou komen had ze die ochtend alvast het slot van de voordeur gehaald. Plots stonden daar drie jeugdige inbrekers die zeiden over vuurwapens te beschikken. 

Helaas was Walker na eerder al van een flatscreen tv beroofd te zijn, niet van plan zich nog eens te laten bestelen. "Ik ben misschien geen sterke vrouw. Ik ben misschien geen gezonde vrouw. Maar mijn spullen zal je niet krijgen."

Walker: "Ik bekeek ze eens goed maar zag geen wapen. Eén van de jochies bleef maar zeggen, 'ze denkt dat we geen pistool hebben! Haal het tevoorschijn en schiet het op d'r leeg!'"

"[Er lag een GuitarHero-controller] op de vloer. Ik bukte, pakte het ding op en vertelde ze ogenblikkelijk uit mijn huis op te donderen. 'Get out of my house! Get out of my house!' riep ik, terwijl ik één van hen continu bleef slaan."

Ze duwde 'degene die zijn mond maar niet wilde houden' de trap af, waarna haar zojuist gearriveerde zoon halverwege de trap zijn voet uitstak, de man liet struikelen en vervolgens tegen een compagnon aanduwde. Daardoor tuimelden de twee de trap af en namen ze de benen.

De naar schatting 15- tot 21-jarige indringers namen niets mee en worden nog gezocht.