Nieuwe Lego-film al in de maak

Hoewel The Lego Movie pas volgend jaar verschijnt, heeft Warner Bros al plannen voor een volgende film over de plastic bouwsteentjes. Er liggen plannen om Ninjago, de ninjareeks van de Deense speelgoedfabrikant, te verfilmen. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De speelgoedlijn leidde eerder al tot de tekenfilmserie Ninjago: Masters of Spinjitsu. Broers Dan en Kevin Hageman, die al het scenario voor The Lego Movie schreven, nemen ook het script voor de Ninjago-film voor hun rekening.

Lego is de laatste jaren druk bezig de bekende speelgoedblokjes centraal te stellen in allerlei vormen van modern entertainment. Zo werden naast de animatieserie al talloze games afgeleverd waarin de hoekige poppetjes centraal staan. Een heuse film leek dan ook de logische volgende stap.

Met The Lego Movie pakt de fabrikant groots uit. Wereldberoemde acteurs als Morgan Freeman, Liam Neeson en Will Ferrell spreken de stemmen in van de computergeanimeerde spektakelfilm. Het verhaal draait om een gewoon Lego-poppetje dat onterecht wordt aangezien voor de legendarische MasterBuilder. Hij moet het opnemen tegen een Lego-schurk die probeert het hele universum aan elkaar te lijmen.


Nieuwe Lego-film al in de maak (Foto: Novum)