[WK Kwalificatie] Ivoorkust en Ethiopië naar play-offs

Ivoorkust en Ethiopië hebben zich als eerste Afrikaanse landen geplaatst voor de play-offs voor het wereldkampioenschap voetbal. Ivoorkust won zondag met 2-4 bij Tanzania en Ethiopië won met 2-1 van Zuid-Afrika. Beide landen zijn daardoor niet meer te achterhalen door de andere teams in de poules.

Bij Ivoorkust helft eiste Yaya Touré de hoofdrol op. Hij veroorzaakte na een minuut de eerste tegentreffer, maar herstelde zijn fout met een rake vrije trap en penalty. In blessuretijd van de tweede helft maakte invaller Wilfried Bony (Vitesse) er nog 2-4 van.

Ethiopië werd in de tweede helft geholpen door oud-FC Twentespeler Bernard Parker. De Zuid-Afrikaan scoorde weleenswaar de 0-1, maar in de tweede helft maakte hij een eigen doelpunt waardoor Ethiopië met 2-1 kwam te staan. De gelijkmaker werd gescoord door Getaneh Kebede. Ethiopië kwam nog nooit uit op een wereldkampioenschap voetbal.

Ivoorkust en Ethiopië treffen in de play-offs één van de andere acht groepswinnaars uit Afrika. De vijf winnaars van deze tweekampen mogen naar het WK in Brazilië.