Michael Laudrup verbaasd over advertentie Ajax

Michael Laudrup kan weinig begrip opbrengen voor de advertentie die Ajax donderdag liet plaatsen in het Parool. De club meent nog geld tegoed te hebben van de oud-voetballer in verband met een belastingzaak en riep hem daarom via de krant op zich op 29 augustus bij de rechtbank in Amsterdam te melden.

Ajax ging over tot de oproep omdat de huidige trainer van Swansea City 'geen bekende woon- of verblijfplaats' in Nederland of daarbuiten heeft. "Laudrup reageerde met allerlei vragen", vertelt John van Zweden, medeaandeelhouder van Swansea, in AD Sportwereld. "Hij is een keurige vent. Nu lijkt het wel alsof hij een zwerver is die onder een brug slaapt."

Ajax probeert in totaal drie miljoen euro te verhalen op Laudrup en Shota Arveladze. De Amsterdamse club kreeg een naheffing van de belastingdienst naar aanleiding van transfers van de spelers in 1997 en heeft dat bedrag voorgeschoten. Het is niet bekend of Laudrup, die slechts één seizoen voetbalde in Amsterdam, zich in augustus bij de rechter zal melden.