[Primera Divisíon] Eenvoudige uitzege Real in Baskenland

Real Madrid heeft zondagavond in de Primera Division eenvoudig gewonnen bij Athletic Bilbao. Na een 0-1 ruststand werd het uiteindelijk 0-3 voor de Madrilenen. Cristiano Ronaldo nam de eerste twee treffers voor zijn rekening. Collega-aanvaller Gonzalo Higuaín verzorgde een kwartier voor tijd het slotakkoord.

Ronaldo scoorde al in de tweede minuut en liet vervolgens halverwege de tweede helft nogmaals het vijandelijke net bollen. Hij bracht daarmee zijn seizoenstotaal in de competitie op 31. De Portugees bevindt zich nog altijd op grote achterstand van Lionel Messi. De Argentijn, die dit weekeinde niet in actie kwam, staat op 43 treffers.

Ook als ploeg moet Real rivaal Barcelona voorrang verlenen. Het verschil tussen beide Spaanse grootmachten bedraagt dertien punten. In de Primera Divison staan nog zeven speelronden op het programma.