FOK! wat een weer... Hoge- en lagedruk.

Goedemorgen! Na een op veel plaatsen sombere woensdag is het ook vandaag nog maar de vraag of de laaghangende bewolking overal wil oplossen. Ik vertelde gisteren over het feit dat er in het binnenland buien konden gaan vallen en die zijn er ook gekomen...alleen net wat oostelijker dan de bedoeling was.

Net over de grens in Duitsland zijn er wel degelijk een paar actieve buien gevallen, maar de invloed van de Noordzee reikte een stuk verder ons binnenland in, en daarom betwijfel ik nu openlijk of we dit weekend wel de 20 graden gaan halen. Op diverse fora zat men, tot mijn grote ergenis, te juichen om al dat koude winterweer. Diezelfde mensen zitten nu om het hardste te janken om warmer weer en ik noem dat dieptriest. Gelukkig heb en hou ik het hoofd boven water en zie ik op de weerkaarten allerlei factoren die de boel nog behoorlijk in de war kunnen gaan schoppen.

Het noordwesten blijft gevoelig voor laaghangende bewolking, maar elders in het land verwacht ik wel iets meer zon. Overigens hoeft niemand van ons vandaag een stralende dag te verwachten. Zeker in het binnenland bestaat er ook nog wel kans op een bui, terwijl later op de dag in het zuidoosten de kans op wat serieuzere regen toeneemt. De middagtemperatuur ligt vandaag tussen de 9 en 13 graden en de wind uit het zuidwesten neemt later op de dag toe naar matig tot vrij krachtig.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Bergeend
Een Bergeend. Een geweldige foto van KlapMongeaul. Het gras ziet er al wat groener uit. Schitterend weer Klap!