Mourinho: "3-0 biedt geen enkele garantie"

Real Madrid verdedigt dinsdagavond in Istanbul een 3-0 voorsprong tegen Galatasaray. Trainer José Mourinho verwacht een zware avond in Turkije.

Op de persconferentie in aanloop naar het duel benadrukte Mourinho dat zijn ploeg nog een lange weg te gaan heeft. "We hebben nog niets gewonnen. Het is zo dat we een goed resultaat hebben behaald in de heenwedstrijd, maar we hebben nog een lastige wedstrijd voor de boeg", zei de 50-jarige trainer maandag.

Door doelpunten van Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Gonzalo Higuain gaat Real ruim aan de leiding. "We moeten onze focus zien te bewaren als we de halve finale willen bereiken. Een 3-0 voorsprong geeft geen enkele garantie."

Hoewel Mourinho een slag om de arm houdt, schaart hij zijn ploeg bij de favorieten in de Champions League. "Barcelona, Real Madrid, Juventus en Bayern München steken er bovenuit. Ik geef al deze teams 25 procent kans op het winnen van de Champions League. Dortmund en Malaga zijn vrijwel gelijk aan elkaar."

Galatasaray zal de steun van de fanatieke supporters krijgen in de Turk Telekom Arena, iets waar de ploeg van Mourinho zich zal tegen moeten wapenen. "We verwachten morgen een uitverkocht stadion met een intense sfeer. De fans kunnen intimiderend overkomen. Maar daar kunnen ik en mijn ploeg goed mee om gaan. Mijn spelers zijn gewend aan zo'n sfeer. We moeten rustig blijven en ons werk doen."

Mourinho eist van zijn ploeg een goed resultaat. "Als we morgen met 2-0 of 3-1 verliezen, dan reis ik niet terug naar huis als een gelukkig man. Ik wil dat mijn team wint."