[JL] Sparta wint ruim bij Volendam

Sparta heeft vrijdag zijn vierde overwinning op rij behaald in de Jupiler League. De Rotterdammers waren op bezoek bij FC Volendam met 4-1 te sterk. Bovendien zag de lijstaanvoerder de naaste rivalen punten verspelen. De achterstand van MVV en Helmond Sport is daardoor opgelopen tot vier punten.

Voor Sparta opende Mario Bilate na zeventien minuten de score. Na de pauze liep de ploeg verder uit via Iliass Bel Hassani, Donovan Deekman en Sandro Calabro, die alweer voor zijn zestiende competitietreffer tekende. Michiel Kramer redde in de slotfase de eer van de thuisploeg.

Nummer twee MVV ging bij laagvlieger Almere City FC met 3-1 onderuit. Koen Daerden zette de Limburgers nog wel op voorsprong, maar via Jason Oost, Hicham Faik en Charles Dissels trok Almere aan het langste eind.

Helmond Sport, dat derde staat, verloor met 2-1 bij Go Ahead Eagles. In Deventer nam de thuisploeg de leiding via Xander Houtkoop en Quincy Promes, voordat Samir Fazli iets terugdeed namens Helmond.

SC Cambuur blijft in het spoor van MVV en Helmond, al kwam het voor eigen publiek niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen FC Den Bosch. Ook De Graafschap moest zich tegen SC Veendam tevreden stellen met een punt: 1-1.

Excelsior, vorig seizoen nog actief in de Eredivisie, blijft sukkelen. De Kralingers, die voorlaatste staan, speelden thuis met 2-2 gelijk tegen FC Dordrecht. Telstar en FC Oss boekten een uitzege. Telstar won met 2-0 bij hekkensluiter FC Eindhoven, terwijl Oss nipt met 1-0 afrekende met Fortuna Sittard.