Opnieuw luchtaanvallen op en rond Damascus

Syrische gevechtsvliegtuigen hebben maandag luchtaanvallen uitgevoerd op Damascus en een aantal dorpen en steden ten zuiden van de hoofdstad. Dat heeft het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten gezegd.

Onder meer de wijken Kfarbatna, Harasta en Zamalka werden aangevallen. Dorpen en steden rondom de hoofdstad werden met artilleriegranaten bestookt. Strijders van de oppositie raakten ook slaags met Syrische militairen, aldus het Observatorium. Bij de gevechten kwamen zeker vijf rebellen om. Hoeveel slachtoffers er door de luchtaanvallen vielen is onbekend.

Ook in het oosten, in de olierijke regio Deir el-Zour, en bij de noordelijke stad Aleppo raakte het leger weer slaags met Syrische rebellen. In Aleppo werd vooral gevochten bij de weg die de stad met de luchthaven verbindt.

Rebellen in Aleppo namen zaterdag de strategisch gelegen wijk Sheik Said in Aleppo, vlakbij het vliegveld, in. Daarmee is de bevoorradingsroute van het leger in Aleppo afgesneden. Volgens de Lokale Coördinatiecomités, een verbond van Syrische activisten, voerde de Syrische luchtmacht maandag ook aanvallen uit op Sheik Said in een poging de opmars van de rebellen een halt toe te roepen.