[JL] Volendam zesde na winst op Almere City

FC Volendam heeft goede zaken gedaan in de Jupiler League door Almere City met 2-1 naar huis te sturen. Almere City kreeg de openingstreffer van Jason Oost op een presenteerblaadje aangeboden door de defensie van FC Volendam.

De aanvaller kon ongehinderd het doel naderen en werd voor een leeg doel vrijgespeeld. Het wass voor hem een koud kunstje om de score te openen.

Daarna was het woord aan Volendam-speler Michiel Kramer. Hij was na 52 minuten voor de eerste keer trefzeker uit een corner. Met het hoofd knikte hij zijn tiende competitiedoelpunt van het seizoen binnen voor de Noord-Hollanders, die daarmee op gelijke hoogte kwamen.

Tien minuten later was het wederom Kramer die de verantwoordelijkheid op zich nam om Volendam hogerop te helpen op de ranglijst van de Jupiler League. Clubtopscorer Jack Tuyp stond aan de basis van het doelpunt. De spits mocht meters maken en zette Kramer aan de rechterkant vrij voor het doel. Met een schuiver zette hij de 2-1 op het scorebord.

Door de overwinning staat Volendam nu op de zesde plaats in de eerste divisie. De ploeg stond voorafgaand aan het duel nog op de negende plek. Almere City blijft op de twaalfde plek staan.