Glock hoopt op positieve invloed van Symonds

Marussia-coureur Timo Glock hoopt dat de terugkeer van Pat Symonds naar de Formule 1-circuits voor een positieve invloed bij zijn team kan gaan zorgen. De Brit mocht vijf jaar lang geen officiële rol binnen de sport vervullen vanwege crashgate dat in 2008 plaatsvond.

Symonds is sinds 2011 adviseur bij Marussia, maar is in de praktijk een technisch directeur. De Brit zorgde er mede voor dat het Russische team afgelopen jaar goed presteerde. Mee naar de races mocht hij echter niet, maar nu zijn straf afloopt kom hierin verandering. Glock is hier blij mee, zo meldt hij aan Autosport.

"Ik denk dat het ons zeker gaat helpen dat Pat weer vanaf het circuit mag werken, want hij heeft veel ervaring en enorm veel successen geboekt." Glock weet dat Marussia zich moet blijven verbeteren en dat het hele team hier aan moet werken. "En dat geldt ook voor het werk dat we ter plaatse op het circuit doen, waar Pat dus aan kan bijdragen door er zijn kijk op te geven."

Over de bolide voor volgend jaar is de Duitser nog voorzichtig. "Hij ziet er niet slecht uit. We liggen in ieder geval wel volledig op schema met de ontwikkeling, wat erg fijn is. Daarnaast heeft deze auto veel meer tijd doorgebracht in de windtunnel, hetgeen eveneens positief is."