Vinkenslag kost Maastricht mogelijk nog veel meer

De gemeente Maastricht moet mogelijk een Europese subsidie van vier miljoen euro terugbetalen door de omstreden herinrichting van woonwagenkamp Vinkenslag. Brussel wil duidelijkheid over waaraan het geld precies is besteed, meldt Nieuwsuur vrijdagavond.

Het programma meldde maandag al dat een familie op het woonwagenkamp een miljoen euro verhuisvergoeding van de gemeente kreeg. Met het geld moest de verplaatsing van drie woonwagens worden bekostigd. De woonwagens hoefden maar tweehonderd meter worden verplaatst en het kostte eigenlijk minder dan een ton.

De herinrichting van Vinkenslag is betaald uit een Brusselse subsidieregeling, maar accountants uit Brussel zetten afgelopen zomer vraagtekens bij die aanpak. Niet alle bedragen die worden opgevoerd konden worden verantwoord, aldus Nieuwsuur.

Als er geen duidelijkheid wordt gegeven over de verhuisvergoedingen, moet Maastricht de miljoenen inleveren. Het overgrote deel van de subsidie, 3,2 miljoen, is al uitgekeerd. De gemeente erkent in het programma dat Brussel twijfelt over verantwoording van de uitgaven en zegt in afwachting van een definitief besluit de resterende acht ton niet aan te vragen.