Ferguson ziet in Mourinho mogelijke opvolger

Manchester United-manager Sir Alex Ferguson ziet in José Mourinho een mogelijke opvolger. De Schot deed de uitspraken over de trainer van Real Madrid tegen ITV4.

"Hij kan overal trainer zijn, absoluut, zonder enige twijfel. Ik doe geen voorspellingen over wat er zal gebeuren bij deze club. Natuurlijk zal ik hier niet eeuwig doorgaan, maar het staat buiten kijf dat José overal kan werken. Ik had nooit gedacht dat iemand zonder ervaring als topvoetballer zulke successen als trainer zou kunnen behalen. Maar met zijn sterke persoonlijkheid compenseert hij heel veel. En dan te bedenken dat hij nog vijftig moet worden, hij ligt twintig jaar achter op mij. Als Mourinho zo doorgaat, verovert hij 42 prijzen. Krankzinnig, toch?"

Mourinho heeft in Madrid nog een contract tot medio 2016. Hij wil niet zijn hele leven in Spanje een club blijven trainen, maar zint op een toekomstige terugkeer in de Premier League. De Portugees had Chelsea al eens onder zijn hoede. "Mijn loopbaan is tot nu toe bijna perfect. Ik zou sowieso nog eens een keer de Champions League willen winnen met een Engelse club."