'Ex-vriend Halle Berry met dood bedreigd'

De ex-vriend van Halle Berry, Gabriel Aubry, is bedreigd door haar huidige verloofde Olivier Martinez. Dat beweert Aubry in documenten die hij maandag indiende bij een rechtbank, in een poging een contactverbod te verkrijgen voor Martinez. De heren gingen vorige week op de vuist.

Berry en haar ex-vriend zijn de ouders van het 4-jarige meisje Nahla en liggen al lange tijd met elkaar overhoop over de voogdij. De actrice had vergevorderde plannen om met haar dochter en verloofde te verhuizen naar Parijs, maar Aubry wist daar onlangs via de rechter een stokje voor te steken. Martinez zou daar zo boos over zijn geweest dat hij Aubry met de dood bedreigde, waarna het gevecht uitbrak. De ex van Berry hield er een gebroken rib en een gehavend gezicht aan over. Hij kreeg ook een tijdelijk contactverbod opgelegd, dat hem voorlopig uit de buurt van de actrice, haar dochter en verloofde houdt.

Aubry werd na het incident opgepakt, maar zegt dat hij niets heeft gedaan om het handgemeen uit te lokken en dat hij zonder reden is aangevallen. Hij wilde daarom op zijn beurt een contactverbod voor Martinez, wat is gelukt. Laatstgenoemde moet uit zijn buurt blijven tot hij op een op 17 december geplande hoorzitting moet verschijnen. Aubry moet zich vier dagen eerder al verantwoorden voor de rechter.