Sulejmani wil vertrekken uit Amsterdam

Miralem Sulejmani wil nog deze winterstop vertrekken bij Ajax, zo meldt hij aan het Servische persbureau Novosti. De aanvaller heeft in Amsterdam een aflopend contract en is omdat hij niet bij wil tekenen op het tweede plan geraakt.

Sulejmani kwam dit seizoen mede door een blessure nog maar zevenmaal voor de hoofdmacht van Ajax in actie. Hij traint en speelt nu met Jong Ajax mee en wil nog in de winterstop een eind aan deze situatie maken. Mocht dit lukken dan kunnen de Amsterdammers nog geld voor hem ontvangen. "Ik moet me nu concentreren op wedstrijden bij de beloften. Ik heb die speelminuten nodig om volledig fit te zijn als ik tijdens de winterstop de kans krijg om te verhuizen."

Sulejmani verruilde in 2008 sc Heerenveen voor Ajax voor het torenhoge bedrag van zestien miljoen euro. Hij kwam op het moment dat Marco van Basten hoofdtrainer in Amsterdam was en werd meteen een van de duurste aankopen van de club. De inmiddels 23-jarige Serviër ging lang gebogen onder dit juk en kon slechts sporadisch de hoge verwachtingen waar maken. In Amsterdam kwam de aanvaller tot 103 competitieduels in het eerste en maakte hierin 29 goals.