[NBA] Miami leidt derde nederlaag van het seizoen

Miami Heat heeft woensdag verloren van Los Angeles Clippers. De regerend NBA-kampioen ging in Californië met 107-100 onderuit. Het is voor Miami de derde nederlaag van het seizoen. Voor Los Angeles betekende de winst de vierde zege op rij. Beide ploegen staan bovenaan in respectievelijk de Southeast en Pacific Division.

De twee sterspelers van de Clippers namen de ploeg in het eigen Staples Center bij de hand. Chris Paul, de kleine spelverdeler van Los Angeles, maakte zestien punten en was daarnaast goed voor tien assists. Forward Blake Griffin droeg twintig punten en veertien rebounds bij aan de zege. Topscorer bij de Clippers werd bankzitter Jamal Crawford, die de wedstrijd na rust deed kantelen met 22 punten.

LeBron James kon met zijn dertig punten en zeven assists de nederlaag niet afwenden. De andere twee sterkhouders van Miami, Chris Bosh en Dwyane Wade, lieten het afweten. Samen waren ze goed voor slechts zeventien punten.

Memphis Grizzlies bond na Miami vorige week, nu ook de verliezend finalist van vorig jaar, Oklahoma Thunder aan de zegekar. In Oklahoma werd het 107-97 voor de Grizzlies. Rudy Gay liet 28 punten aantekenen, Zach Randolph voegde daar twintig punten en elf rebounds aan toe. Memphis heeft nu zes wedstrijden op rij gewonnen.

Het verlies van Oklahoma was vooral te wijten aan de reserves van de ploeg. De twee absolute vedetten, Kevin Durant goed voor 34 punten en tien rebounds en Russell Westbrook met zeventien punten en dertien assists, speelden een meer dan goede partij. De vice-kampioen blijft ondanks de nederlaag leiden in de Northwest Division.

Overige uitslagen
Boston Celtics - Utah Jazz 98-93
Phoenix Suns - Chicago Bulls 106-112
Philadelphia 76ers - Detroit Pistons 76-94
Golden State Warriors - Atlanta Hawks 92-88
Dallas Mavericks - Washington Wizards 107-101
Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 99-85
Houston Rockets - New Orleans Hornets 100-96
Minnesota Timberwolves - Charlotte Bobcats 87-89