[WTF] Djokovic houdt Murray van zich af

Novak Djokovic heeft woensdag ook zijn tweede wedstrijd bij de ATP World Tour Finals in Londen gewonnen. De nummer een van de wereld was in een boeiend gevecht in drie sets te sterk voor Andy Murray (3): 4-6, 6-3 en 7-5. Met de zege is de Serviër zo goed als geplaatst voor de halve finale van het prestigieuze eindejaarstoernooi.

De twee tenoren maakten er vanaf het begin een mooi schouwspel van. Met lange rally's vanaf de baseline probeerden beiden een bres te slaan in de verdediging van de ander. Murray deed dit aanvankelijk als beste en snoepte meteen de eerste opslagbeurt van Djokovic af.

De nummer drie van de wereld kwam in het vervolg van de set niet meer in de problemen en hield de break vast. Hij serveerde soeverein, getuige de drie punten die de Serviër maar wist te scoren op de opslag van zijn tegenstander.

In het tweede bedrijf waren de rollen omgedraaid en was het Djokovic die beter begon. Met een break in de zesde game dwong hij een beslissende set af. Daarin brak de Serviër in de vierde game als eerste maar Murray vocht zich knap terug en herstelde in de achtste game het evenwicht. Een nieuwe break op 5-5 deed de Brit echter de das om.