Mulenga voelt geen druk bij Utrecht

FC Utrecht heeft de goede prestaties van dit seizoen voor een groot deel te danken aan de teamspirit. Dat zegt aanvaller Jacob Mulenga van de nummer zes van de Eredivisie. "Het is niet belangrijk waar we nu staan. We nemen elke wedstrijd zoals het komt en kijken niet te ver vooruit. Er is geen druk."

Bij een goed resultaat tegen Willem II zaterdag kan de ploeg van trainer Jan Wouters echter weer een aantal plaatsen winst boeken op de ranglijst. "Natuurlijk worden de verwachtingen hoger, maar wij moeten gewoon doen wat we de laatste wedstrijden telkens hebben gedaan", aldus Mulenga

Ondanks dat Utrecht momenteel goed draait, is de ploeg nog niet waar het wil zijn. "We kunnen nog veel leren en moeten verder groeien als team. Je kunt niet zeggen dat we een slechte start hadden, maar we hebben nu onze eigen stijl gevonden", kijkt Mulenga terug op de eerste vier duels, waarin de ploeg slechts een keer won.

De 28-jarige Zambiaan hoopt op een uitnodiging van de bondscoach voor de Afrika Cup, maar wil zich daar nog niet te veel mee bezig houden. "Het is nog ver weg, maar het zou een eer zijn om voor mijn land te spelen. Maar wat ik zeg, het is te vroeg om mij daar mee bezig te houden. Willem II wacht eerst."