Speedflyer gered door Facebook

Donaties via Facebook hebben het leven van een verdwaalde Britse speedflyer gered.

Nabik Daniel Hunt was afgelopen zaterdag met twee vrienden in Zwitserland aan het speedflyen, een extreme sport waarbij je met een parachute van een berg of heuvel afspringt om daarmee met hoge snelheden (tot 120km/u) over het landschap te vliegen. Na een succesvolle sprong op 3454 meter hoogte vanaf de Jungfraujoch, een bergkam tussen de Mönch en de Jungfrau, is hij niet op de afgesproken plek in de Lauterbrunnenvallei geland.

Lange zoektochten door reddingsteams die avond en nacht hebben geen resultaat gehad, en toen Hunt de volgende dag nog niet gevonden was, heeft zijn verzekeringsmaatschappij aangegeven niet meer aan de zoektocht mee te betalen. Om de zoektocht met reddingshelikopters voort te kunnen zetten was omgerekend ongeveer 7500 euro nodig. Om dit geld bij elkaar te krijgen hebben een aantal van zijn vrienden een Facebookpagina opgezet met een verzoek tot donaties.

Binnen de eerste twaalf uur na het opzetten van de pagina was er al voor 3700 euro aan donaties binnen gekomen en binnen een etmaal was het complete bedrag binnen. Hierdoor kon er weer een reddingshelikopter de lucht in, maar helaas tevergeefs.

Omdat zowel donaties als vrijwilligers toe bleven stromen, kon er grootschalig blijven worden gezocht met helikopters, paragliders en mensen te voet. Tijdens deze zoekactie is Hunt dinsdag alsnog in een 40 meter diepe kloof gevonden, zo lieten zijn vrienden op Facebook weten: "DAN IS GEVONDEN!!! Hij is gezond, loopt en LACHT!!!!". Hunt had weliswaar een scheenbeen en een paar voetbotjes gebroken, maar was verder nog gezond. Hij heeft al die tijd overleefd op slechts een halve chocoladereep.

Hunt na redding
'Dan' Hunt na zijn redding