Perez: "Inhalen Ferrari's geen probleem"

Sauber-coureur Sergio Perez heeft er geen moeite mee dat hij gisteren in de Grand Prix van Italië in een door een Ferrari-motor aangedreven auto Ferrari-coureurs Fernando Alonso en Felipe Massa in heeft gehaald om zo tweede in de race te worden. De Mexicaan is voor komend seizoen in beeld bij het team uit Maranello.

Perez sprak gisteren op de persconferentie na afloop van de race. "Ik weet niet of het mijn kansen op een Ferrari-zitje heeft geschaad, dat moet je maar aan Fernando vragen. Maar ik doe altijd het uiterste voor het team waarvoor ik rij. Ik ga daarbij ook gewoon met iedere andere coureur de strijd aan, ongeacht of dat Alonso of Lewis Hamilton of wie dan ook is. Ik vecht ervoor om het best mogelijke resultaat voor mijn team te behalen, net zoals elke andere coureur dat volgens mij ook doet."

Dat het juist in Italië gebeurt is goed voor de status van de Mexicaan. "Natuurlijk was het mooi om in Monza op het podium te staan, maar dat komt vooral omdat het zo'n speciale plek is met zo'n gewelige sfeer." Perez heeft nog de stiekeme hoop dat hij dit seizoen nog een zege kan gaan boeken. Hij heeft al een tweede en een derde plaats achter zijn naam staan.