Van Bommel blij met 'eerste' doelpunt

Mark van Bommel maakte tegen AZ zijn eerste competitietreffer sinds zijn rentree bij PSV. Het duel werd uiteindelijk met 5-1 gewonnen, tot tevredenheid bij de routinier.

"De trainer was in de rust behoorlijk boos", vertelt hij op de clubsite. "En dat is ook logisch. We lieten de bal voor rust niet snel genoeg gaan. Al had dat ook met het veld te maken. Er was niet gesproeid. Na rust wel. Omdat toen ook de passing nog eens veel beter was, konden we de tien man van AZ kapot spelen", aldus Van Bommel.

Hij was blij met zijn doelpunt, maar minder tevreden over het feit dat hij wederom een gele kaart pakte. "Een afstandsschot; natuurlijk ben ik daar gelukkig mee. Ik raakte hem niet eens zo hard, meer op techniek. Volgens mij was het zelfs een overtreding van Kevin Strootman", vervolgt Van Bommel, die een negatief record op zijn naam zette: in zijn eerste vier wedstrijden pakte hij telkens een gele prent.

Dat record stond aan de gele kaart van de PSV'er op naam van Raymond Atteveld. Die kreeg in het seizoen 1996/97 vijf gele kaarten in vier duels, maar hij deed dat terwijl hij in die reeks een wedstrijd schorsing uit moest zitten.