Poulsen: "Ajax is een hele speciale club"

Vandaag maakte Ajax bekend dat de Deense middenvelder Christian Poulsen de gelederen komt versterken. Poulsen is in zijn nopjes met de overgang naar de regerend landskampioen.

"Het is een enorme uitdaging. Ajax is een club met een enorme historie en een geweldige reputatie", liet de 32-jarige Deen weten tegenover Sporten.dk. "Ik kijk er enorm naar uit om naar Amsterdam te gaan en voor 50.000 fans te gaan spelen."

"Ik was er gisteren om met de trainer te praten. De hele sfeer bij de club bewijst dat het een prachtige club is. Ajax is een hele speciale club, historisch gezien. Ik ben blij dat ik er deel van mag uitmaken", vervolgt Poulsen.

"De coach is van mening dat het elftal heel erg jong is en er routine nodig is. De spelers met de meeste ervaring zijn verkocht. Daar was dus behoefte aan in het jonge elftal", zegt Poulsen, die na Christian Eriksen, Lasse Schöne, Viktor Fischer en Nicolai Boilesen de vijfde Deen wordt in de huidige selectie van Ajax. "Ik vind het mooi om met de jonge Denen te spelen."