Gullit ziet nieuwe uitdaging voor Barça

In de ogen van Ruud Gullit heeft AC Milan in de geschiedenis nog altijd een betere prestatie geleverd dan FC Barcelona. De Rossoneri prolongeerde ooit de Europa Cup I.

"We zijn erin geslaagd om de Europa Cup I ooit twee keer achter elkaar te winnen (1989 en 1990, red.), dat zou zelfs de huidige selectie van FC Barcelona niet voor elkaar kunnen krijgen. Het is echter wel zo dat Barcelona een fantastisch team heft en dat ze geweldige ambassadeurs voor het voetbal zijn", aldus Gullit tegenover diverse internationale media.

Alhoewel Gullit een bewonderaar van Lionel Messi is, vindt de Amsterdammer dat Leo een landgenoot heeft die nóg beter is: Diego Maradona. "Diego Maradona is naar mijn mening de beste speler die we ooit hebben gezien", zo vindt de voormalige coach van Feyenoord en Chelsea.

"Ik heb Pele nooit in het echt zien spelen, maar ik heb Maradona zien spelen en ik heb op het veld tegenover hem gestaan. Hij is de beste. Vandaag de dag zijn Messi en Cristiano Ronaldo de twee beste ter wereld."