[EL] Uitslag Vitesse - Lokomotiv Plovdiv

Vitesse is er in geslaagd de derde voorronde in de Europa League te behalen door in Arnhem met 3-1 te winnen van het Bulgaarse Lokomotiv Plovdiv. In die volgende ronde zal het moeten spelen tegen Anzhi, de Russische ploeg waar Guus Hiddink momenteel trainer is.

In Bulgarije werd het vorige week in een knotsgek duel 4-4, waardoor Vitesse in het eigen Gelredome voor de winst moest gaan. De thuisploeg kwam na 25 minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Van Ginkel en in de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde Van Aanholt de score en leek de zege wel veilig.

Kort na rust kopte Bony de 3-0 binnen en was het wel definitief zeker van de volgende ronde. Uiteindelijk werd het nog 3-1 doordat Zlatinski vanaf elf meter raak schoot. Vitesse moet het in ieder geval de eerste wedstrijd doen zonder verdediger Kalas. De Tsjech kreeg in de 79ste minuut de rode kaart van scheidsrechter Koukoulakis.

Vitesse begint de play-off tegen Anzhi volgende week donderdag met een uitwedstrijd.