Whitmarsh wil meer samenwerking in F1

McLaren-teambaas en FOTA-voorzitter Martin Whitmarsh pleit voor meer samenwerking in de Formule 1. De Brit vindt dat de teams, de FIA en de commerciële rechtenhouder FOA van Bernie Ecclestone samen de toekomst van de sport moeten bepalen. Dit kan gebeuren zodra de handtekeningen onder het nieuwe Concorde Agreement zijn gezet.

"Het is geen geheim dat negen teams inmiddels hun handtekening hebben gezet en ik hoop dat Mercedes snel zal volgen." Zodra de twee andere teams ook hun instemming hebben gegeven zullen vertegenwoordigers van Ferrari, McLaren en Red Bull in het bestuur van de Formule 1 plaats gaan nemen.

"Het moge duidelijk zijn dat die personen dat niet doen om de belangen van hun eigen teams te behartigen, maar om zich in te zetten voor de Formule 1 als geheel. Dit is een zeer interessante kans: we kunnen er samen aan gaan werken om deze sport nog beter te maken."

Whitmarsh heeft dan ook liever dat vandaag dan morgen de handtekeningen onder het nieuwe Concorde Agreement gezet worden. Pas daarna kan de sport vooruit en kan ervoor gezorgd worden dat er voor de sport geen kansen onbenut blijven in plaats van ruzie tussen de partijen zoals nu regelmatig het geval is.