Vertonghen: "Er valt iets van mijn schouders"

De overgang van Jan Vertonghen naar Tottenham Hotspur werd zondag eindelijk definitief. De Belg is blij dat zijn langverwachte transfer nu eindelijk rond is. Na langdurige onderhandelingen tussen Ajax en Tottenham werd er zondag dan toch een definitief akkoord bereikt.

Vertonghen wordt voor twaalf miljoen euro overgenomen door de Londense club, zo valt er te lezen op zowel de clubsite van Ajax als Tottenham. Vertonghen is blij dat zijn transfer nu eindelijk definitief is en hoopt te slagen in Engeland.

"Ik ben blij dat de soap rondom mijn transfer voor bij is. Er valt iets van mijn schouders af. Ik ben blij dat ik me geen zorgen meer hoef te maken", aldus Vertonghen. "Nu alles officieel is, kan ik me weer op andere dingen gaan richten. In de afgelopen tijd heb ik een paar keer gedacht dat ik aan mijn laatste training bezig was. Maar natuurlijk gaf het me een apart gevoel toen het besef kwam dat ik echt aan mijn laatste training bezig was."

Ondanks dat Vertonghen uitkijkt naar het spelen voor zijn nieuwe club, doet het de Belg ook pijn om afscheid te moeten nemen van Ajax. "Ik bewaar de meest fantastische herinneringen aan Ajax en Amsterdam. De club en de stad hebben mij gemaakt als mens. Ik ben iedere ochtend met een leuk gevoel opgestaan, want ik kwam altijd graag bij Ajax. Ik heb er de mooiste momenten uit mijn leven meegemaakt. De kampioenschappen in 2011 en 2012 zijn onvergetelijk."