Microsoft kondigt tablet aan

Tijdens een 'geheime' persconferentie in Los Angeles heeft Microsoft vannacht een tablet aangekondigd, de Microsoft Surface. Deze tablet, die op Windows 8 zal draaien, moet het paradepaardje van Microsoft gaan worden.

Het apparaat is 9,3 millimeter dun en heeft onder andere een USB-ingang. De Surface weegt maar vijfhonderd gram. Volgens Microsoft zal dit apparaat vooral gaan om de combinatie van goede hardware en goed werkende software.

Microsoft zal zelf veel van de apps gaan maken en/of optimaliseren voor de tablet. Ondere andere Xbox Live en Netflix zijn beschikbaar met de Surface. Ook zal het apparaat hoogstwaarschijnlijk gebruik gaan maken van de nieuwe technologie genaamd Xbox SmartGlass.

Het glas is gemaakt van Gorilla Glass 2.0, dat wordt gezien als onbreekbaar. De Surface wordt geleverd met een ingebouwde cover, die ook werkt als multi-touch keyboard. Het gaat hier om een 'full HD-resolutie', dus 1920x1080. Intern is het ook niet mis met de Surface, er zit een Ivy Bridge Core i5-processor in, goed voor het zwaardere werk.

De Surface verschijnt in twee modellen, de RT en de Pro. De RT komt in een 32GB- en een 64GB-variant, terwijl de Pro (ook uitgerust met USB 3.0) verschijnt in een 64GB- en 128GB-variant. De prijs is nog niet bekend, maar ze zeiden dat het vergelijkbaar was met andere soortgelijke apparaten.

surface

surface

surface

surface

surface