Stekelenburg nog niet tegen Bulgarije

Maarten Stekelenburg zal zaterdag niet tussen de palen staan bij het Nederlands elftal in de wedstrijd tegen Bulgarije. De doelman hoopt er tegen Slowakije weer te staan. De 29-jarige keeper van AS Roma hoopt deze week de groepstraining bij Oranje weer te hervatten. Stekelenburg is nog niet volledig hersteld van de schouderklachten, waar hij al sinds december 2011 mee rondloopt.

"Ik hoopte lange tijd dat behandeling en medicijnen de pijn zouden verminderen, maar ik bleef last houden", vertelt de eerste keeper van het Nederlands elftal tegen Voetbal International.  Eind april had Stekelenburg nog altijd last. Vijf wedstrijden voor het einde van de Italiaanse competitie keerde hij terug naar Nederland.

"Ik heb Edwin Goedhart gebeld, hem kende ik nog als clubarts uit mijn tijd bij Ajax. Ik heb contact gezocht met de specialist die me eerder met een schouderblessure heeft geholpen. En ik ben behandeld door de KNVB in Zeist. Daarna ging het de goede kant op. Hier in Lausanne word ik iedere dag iets zwaarder belast. Nu het laatste stapje nog. Als ik me weer voluit kan strekken bij het duiken, zonder dat ik nadenk over de eventuele gevolgen, ben ik weer helemaal de oude. Tijdens de oefenduels met Slowakije en Noord-Ierland van volgende week hoop ik er weer bij te zijn."