FIA en Ecclestone: "GP Bahrein gaat door"

Autosportfederatie FIA en Formule 1-baas Bernie Ecclestone blijven benadrukken dat de Grand Prix van Bahrein volgende week gewoon door zal gaan. Beiden willen niet van een afgelasting weten, terwijl de teams verschillende malen hebben laten weten bezorgd te zijn om hun veiligheid.

"Ons standpunt is niet veranderd. We zien geen reden om af te wijken van onze beslissing om Bahrein op de kalender voor 2012 op te nemen," zei een woordvoerder van de FIA tegenover SID.

Ecclestone is het hiermee eens. Hij zal morgen wel een gesprek met de teams hebben. "Maar dat gaat over andere zaken. Bahrein, of Barcelona, of Monaco staan niet op de agenda. De Grand Prix van Bahrein heeft een plek op de kalender en tenzij de nationale autosportbond de race schrapt gaan we er gewoon heen. Ik zie verder weinig verschil tussen China en Bahrein. Voor ons is het een van de races op het schema."

"Ik zie niet in waarom het onveilig zou zijn in Bahrein. De mensen daar hebben niets tegen Formule 1-teamleden of journalisten. Mij is verteld dat men zich daar weer met de dagelijkse gang van zaken bezig houdt. We moeten als Formule 1 niet betrokken raken bij politiek of religie. Wij zijn er om te racen en dat gaan we ook doen."