Barrichello: "'Massa moet meer ontspannen"

Voormalig Formule 1-coureur Rubens Barrichello ziet met lede ogen aan dat zijn landgenoot Felipe Massa het moeilijk heeft bij Ferrari. De Braziliaan komt ook dit jaar niet goed uit de verf, terwijl zijn teamgenoot Fernando Alonso al een race gewonnen heeft.

Dit kan aan Massa knagen en dat is juist wat hij volgens Barrichello moet gaan voorkomen. "Het heeft niet met een gebrek aan snelheid te maken. Het heeft met Felipe zelf van doen. Hij kan dit ook zelf oplossen. Hij moet zijn ogen dichtdoen en zich weer proberen te realiseren dat hij dit doet voor zijn plezier."

Barrichello moest na vorig seizoen noodgedwongen afscheid nemen van de Formule 1 waarin hij onder meer voor Ferrari en Williams reed. Tegenwoordig is hij actief in de IndyCar Series. "Ik heb ook weleens een periode meegemaakt waarin ik mezelf een beetje kwijt was. Dan moest ik me weer zien te herinneren dat ik ervan houdt om te racen. Als coureur kan je pas weer een stap voorwaarts maken wanneer je ontspannen bent."

Hij beseft dat het voor zijn Braziliaanse landgenoot een lastige situatie is, omdat Massa nog geen punt heeft gepakt in 2012 en Alonso de leider in het wereldkampioenschap is. "Bij Ferrari houden ze van Alonso, die misschien ook wel de beste coureur is in de Formule 1. Dat is voor Massa niet gemakkelijk."