FOK!filmtips van de dag: Leslie Nielsen, Mel Brooks & Monty Python

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Vanavond weer een geweldige filmavond voor een ieder die van de betere humor films houdt. Op RTL7 zijn vanavond maar liefst drie komedie klassiekers te zien. Om 20.30 uur beginnen we met de sublieme parodie Wrongfully Accused. The Fugitive maar dan met Leslie Nielsen in plaats van Harrison Ford. Voeg daar een heleboel heerlijk flauwe Naked Gun humor bij en laat het geheel door elkaar heen gooien door de regisseur van Hot Shots. Leslie Nielsen op zijn best.

Ryan Harrison: Your dog sure has a surprised look on his face.
Lauren: That's because you're looking at his butt.
Ryan Harrison: Uh, then he's certainly not going to enjoy that treat I just fed to him.

Om 22.10 uur vervolgt RTL7 met het komische meesterwerk History of the World: Part I. In de legendarische film van Mel Brooks zijn we op onnavolgbare wijze de geschiedenis van de wereld vanaf de tijd van het oude testament tot aan de Franse revolutie. Mel Brooks, Gregory Hines en Dom DeLuise spelen de hoofdrollen in deze zondvloed van melige grappen en grollen. Afgaande van de titel zou je verwachten dat er ook een vervolg zou komen maar het tweede deel, met onder meer Hitler On Ice en Jews In Space kwam nooit verder dan trailers aan het einde van deze film.

Roman Officer: Do you know the penalty for a slave who strikes a Roman citizen?
Roman Officer: Ok, you... you had your hand up first.
Man in crowd: Death by torture!
Roman Officer: No... You?
Man in crowd: Crucifixion!
Roman Officer: Wrong! You?
Man in crowd: They shove a living snake up your ass!
Roman Officer: Ah, no... but that's very creative!

Om middernacht sluit RTL7 met één van de allerbeste Monty Python films ooit gemaakt. The Meaning Of Life is een aaneenschakeling van allerlei situaties waarin een mens gedurende zijn bestaan terechtkomt. Uiteraard op de sublieme wijze die we ook kennen van Monty Python's Flying Circus. Ben je een liefhebber van absurde humor dan mag je deze film niet gemist hebben.

Maitre d': Good evening sir and how are we today?
Mr. Creosote: Better.
Maitre d': Better?
Mr. Creosote: Better get a bucket. I'm gonna throw up.

Veel kijkplezier.