Djokovic in achtste finale Indian Wells

Novak Djokovic heeft maandag de achtste finale bereikt bij het masterstoernooi in Indian Wells. De nummer een van de wereld speelde tegen Kevin Anderson niet groots, maar versloeg de Zuid-Afrikaan uiteindelijk toch gemakkelijk: 6-2 en 6-3. In zijn volgende partij treft Djokovic Pablo Andujar. De Spanjaard, die in de eerste ronde Robin Haase versloeg, won met 7-6 (5) en 6-4 van zijn landgenoot Albert Ramos.

Ook Gilles Simon (13) en John Isner (11) schaarden zich bij de laatste zestien. Simon klopte Stanislas Wawrinka met tweemaal 6-4. Isner zette Juan Monaco (22) met 7-5 en 7-5 aan de kant.

Bij de vrouwen was marion Bartoli met 6-2 en 6-0 veel te sterk voor Chanelle Scheepers uit Zuid-Afrika. De als zevende gerangschikte Française neemt het in de achtste finale op tegen Lucie Safarova. De Tsjechische (23) zag Francesca Schiavone (10) na een set opgeven. Die set had Safarova met 6-3 gewonnen.

Nadia Petrova (30) en Maria Kirilenko (20) treffen elkaar ook bij de laatste zestien. Petrova verraste de als zesde geplaatste Samantha Stosur in een zwaarbevochten partij: 6-1, 6-7 (6) en 7-6 (5). Kirilenko had drie sets nodig om zich van de ongeplaatste Spaanse Lourdes Dominguez Lino te ontdoen: 6-2, 4-6 en 6-4.