Verlinde wil weer meewerken aan Musical Awards

Albert Verlinde staat weer positief tegenover de Musical Awards. De nieuwe opzet van het gala, dat vorig jaar voor het eerst werd uitgezonden door RTL, viel bij de musicalproducent niet in goede aarde. Nu Jacques d'Ancona zich inzet voor het gala, is Verlinde weer enthousiast.

D'Ancona maakte woensdag bekend zijn uiterste best te doen om dit jaar, samen met Joop van den Ende, een awarduitreiking te organiseren. De organisatie liet eerder weten een jaar over te willen slaan, omdat er meer tijd nodig is voor de nieuwe opzet. "Het is een hartstikke goed idee van de eeuwig jonge d'Ancona", vertelt Verlinde aan de Telegraaf. "Die awards zijn waardevol als de artiesten het gevoel hebben dat het klopt."

Er was kritiek op het feit dat de vakjury twee jaar geleden werd vervangen door een commissie van tweehonderd leden. Die commissie, waarin ook musicalsterren zaten, bepaalde de winnaars. Verlinde, die eerder liet weten dat het gala 'geen toegevoegde waarde meer heeft', is blij dat hij de kritiek heeft geuit en weigerde mee te werken aan het evenement. "Het heeft de boel duidelijk wakker geschud."

Zowel Verlinde als producent Hans Cornelissen pleit voor een vakjury die de voorstellingen beoordeelt. "Ik ben nooit een voorstander geweest van zo'n tweehonderd leden tellende jury, die er dan niet in slaagde alle voorstellingen te zien", aldus Cornelissen, die vindt dat mensen 'met een staat van dienst' inde jury moeten plaatsnemen. "Ook dat stemmen per sms vond ik maar niks."