Gesneuvelde journalisten gevonden in Homs

De Syrische autoriteiten hebben donderdag de lichamen aangetroffen van de Amerikaanse journaliste Marie Colvin en de Franse fotograaf Remi Ochlik. De twee kwamen vorige week om het leven tijdens een beschieting in de stad Homs.

De twee waren begraven in de opstandige wijk Baba Amra, aldus de autoriteiten. Functionarissen noemden de vondst een 'grote humanitaire daad'. Donderdag dook een video op waarop te zien zou zijn hoe de twee journalisten eerder deze week werden begraven op een begraafplaats in Baba Amr.

Pogingen van het Rode Kruis om de lichamen te bergen mislukten eerder omdat de de wijk voortdurend onder vuur lag van het Syrische leger. In Homs zijn daardoor vermoedelijk honderden inwoners omgekomen. De wijk is inmiddels ingenomen door militairen van het regime.

Donderdag werd ook bekend dat de Franse journalisten Edith Bouvier en William Daniels veilig in Libanon zijn aangekomen. Bouvier raakte gewond bij de beschieting waardoor de twee collega's omkwamen, terwijl Daniels met de schrik vrijkwam.

Gesneuvelde journalisten gevonden in Homs
Gesneuvelde journalisten gevonden in Homs (Foto: ANP)