[Serie A] Napoli klopt thuis Internazionale

Napoli heeft zondag de Champions Leaguewinst op Chelsea een goed vervolg gegeven. In het eigen San Paolo werd Internazionale met 1-0 verslagen. Ezquiel Lavezzi scoorde een kwartier na rust voor Napoli. De Napolitanen moesten twintig minuten daarna verder met tien man na een rode kaart voor Salvatore Aronica, maar hield desondanks toch de voorsprong vast.

De nederlaag van Inter, waar Wesley Sneijder alleen de eerste helft speelde en dicht bij een treffer was, is de vijfde in de laatste zes competitiewedstrijden. De Nerazzurri staan nu zevende met 36 punten. Napoli heeft vier punten meer en bezet daarmee de vijfde stek.

Lazio Roma en Udinese hebben beide 45 punten en staan daarmee respectievbelijk derde en vierde. De beide ploegen maakten zondagavond geen fout. Lazio won thuis van Fiorentina dankzij Miroslav Klose: 1-0. Udinese was op bezoek bij Bologna met 3-1 te sterk. Antonio di Natale, Dusan Basta en Antonio Floro Flores scoorden voor de bezoekers. Panagiotis Kone nam de treffer van Bologna voor zijn rekening.