[EK] Waterpolosters ook ten onder tegen Hongarije

De Nederlandse waterpolovrouwen hebben op het EK in Eindhoven ook hun tweede wedstrijd verloren. Hongarije bleek in een spannend duel met 9-8 te sterk. Woensdag verloren de Oranjevrouwen al met 11-10 van Rusland. Voor de regerend olympisch kampioen rest in de poulefase nog het duel met Groot-Brittannië. Bij winst plaatst Nederland zich alsnog voor de kwartfinale.

Beide ploegen lieten het massaal toegestroomde publiek een fraai duel zien. Nederland creëerde daarbij meer kansen, maar benutte er te weinig. In het eerste kwart gaf Oranje een 4-2 voorsprong uit handen. In de tweede acht minuten kwam er vervolgens aan beide kanten maar een doelpunt bij voor een 5-5 ruststand.

In de tweede helft leek Nederland de wedstrijd te gaan beslissen. Hongarije werd onder druk gezet en werd op een 8-6 achterstand gezet. In het laatste kwart verbrokkelde de Nederlandse voorsprong echter. Hongarije was de enige ploeg die nog scoorde en deed dat drie keer.