Scholten van Aschat vindt Maassen lui en sloom

Gijs Scholten van Aschat zegt geen hoge pet op te hebben van zijn Doodslag-collega Theo Maassen. "Theo is een heel luie, slome man en hij is erg vol van zichzelf", grapt de 51-jarige acteur voor de camera van Novum Nieuws.

Toneelspelen kan de cabaretier ook al niet volgens Scholten van Aschat. "Hij snapt niks van acteren, dus ik heb hem echt alles moeten bijbrengen," zegt de acteur. Toch hebben de twee een leuke tijd gehad op de set van het drama Doodslag. "Nee, Theo is geweldig, hij is een goede vriend en we hebben ontzettend veel plezier gehad."

In Doodslag slaat ambulancechauffeur Max, de rol van Maassen, een jongen dood nadat hij talloze keren door omstanders is tegengewerkt. Maryam Hassouni heeft de rol van de nieuwe collega van Max. Scholten van Aschat speelt een cabaretier die op televisie ambulancepersoneel opruit om in actie te komen. Het drama is geregisseerd door Pieter Kuijpers, die met Maassen de misdaadfilm TBS maakte.

Ter voorbereiding op de film hebben Maassen en Hassouni een dag meegedraaid met ambulancepersoneel. Maassen vond het prachtig. "Keihard rijden naar het ziekenhuis, dat is natuurlijk mooi vol gas en je mag door rood rijden en je mag overal parkeren. Dat is toch de droom van iedere man?" Hassouni vond dat scheuren maar niks. "Ik was echt kotsmisselijk, maar ik heb het overleefd."