PVV wil extraatje voor AOW'ers

De PVV in Flevoland wil dat 65-plussers die alleen AOW krijgen jaarlijks een extraatje van honderd euro tegemoet kunnen zien. Fractieleider van de Provinciale Staten en Tweede Kamerlid Joram van Klaveren bevestigt woensdag berichtgeving over deze 'Flevosnip' in De Telegraaf.

Van Klaveren vindt de 972 euro netto die de mensen zonder aanvullende pensioenuitkering krijgen 'heel erg weinig'. Hij wijst op rapporten waaruit blijkt dat deze ouderen maar een of twee keer per week vlees kunnen eten. Een extraatje kunnen zij daarom goed gebruiken. Hij zal het voorstel voor de 'Flevosnip' binnenkort doen in een vergadering van Provinciale Staten.

In Flevoland gaat het om zo'n 7800 mensen. Het jaarlijkse douceurtje zou de provincie ongeveer acht ton kosten. Dat bedrag kan volgens van Klaveren worden betaald uit het potje voor duurzaamheid, waar nog miljoenen inzitten. Hij hoopt dat veel provincies het voorbeeld van Flevoland volgen. Hij is daarover in gesprek met andere PVV-fracties.

Partijleider Geert Wilders vindt het een 'geweldig initiatief' van de PVV-Flevoland. "Hoop dat vele provincies volgen!", twittert hij.