Keeper Lokeren met bivakmuts op veld

Doelman Boubacar Copa van het Belgische Lokeren had een mooie oplossing tegen de kou. In de competitiewedstrijd tegen Standard Luik verscheen de Afrikaanse doelman met een bivakmuts op het veld, maar moest deze van scheidsrechter Serge Gumienny af doen.

Opvallend genoeg zag de arbiter pas na een kwartier spelen dat de donkere keeper een bivakmuts op had tegen de kou. Toen hij erachter kwam, beveelde hij Copa om de bivakmuts af te doen, aangezien het volgens de regelementen niet is toegestaan om deze tijdens een wedstrijd te dragen.

Copa snapte niets van het besluit van de scheidsrechter. "Mijn gezicht was toch duidelijk zichtbaar. En het viel ook niet op. Chelsea-doelman Petr Cech draagt toch ook een hoofddeksel. Wat is het verschil? En wie kan nu al die reglementen kennen", aldus de doelman tegenover Sporza. De keeper kreeg daarnaast ook nog een gele kaart van de arbiter.

Ook Gumienny reageerde na afloop op het voorval: "Toen ik naar Copa stapte om hem geel te geven, zag ik dat hij een soort sjaal droeg. Het was mij daarvoor nog niet opgevallen. Dat is niet toegestaan en dus heb ik hem gevraagd die uit te trekken."

"Een gewone muts hadden we nog kunnen tolereren aangezien doelmannen soms ook petjes dragen tegen de zon, maar dit niet. Het staat duidelijk in de reglementen", aldus de zelfverzekerde scheidsrechter. Over de gele kaart liet Gumienny weten: "Die gele kaart kreeg hij voor tijdrekken." De wedstrijd eindigde overigens in 1-1.

Klik hier om een foto te zien van de keeper met bivakmuts.