Vlemmings wint bij debuut AEK Larnaca

Leon Vlemmings, sinds kort trainer van AEK Larnaca, heeft zijn debuut als trainer van de Cypriotische ploeg opgeluisterd met een overwinning. In eigen huis won Larnaca met 2-0 van hekkensluiter Ermis Aradippou.

"De eerste helft was heel slecht", liet Vlemmings, voormalig interim-trainer en assistent-coach van Feyenoord, weten aan VI. "Daarna hebben we het in de tweede helft beter gedaan." Voor Larnaca wist Gonzalo Garcia-Garcia, voormalig speler van onder meer FC Groningen, de 2-0 te scoren. Verder maakten Kevin Hofland en Tim de Cler hun opwachting. Edwin Linssen ontbrak vanwege een blessure en Gregoor van Dijk was geschorst.

Over het niveau van AEK Larnaca is Vlemmings al aardig op de hoogte: "Ik ben natuurlijk op de hoogte gesteld door de Nederlanders bij AEK. Het niveau van Omonia Nicosia, APOEL Nicosia – dat in de Champions League verraste – en ons is aardig. Alles wat daar onder komt, is heel veel minder. Dat zagen we vandaag ook. Een echte counterploeg die alleen maar verdedigt. Ons niveau is ongeveer middenmoot Eredivisie."

Vlemmings weet nog niet hoe lang hij werkzaam zal zijn op Cyprus: "Voorlopig zit ik hier goed voor de komende zes maanden, zeker omdat er in Nederland niet direct een job is die vrij zal komen. Daarna zien we het wel." Na twaalf competitiewedstrijden staat AEK Larnaca op de vijfde plek. Het verschil met koploper Omonia Nicosia bedraagt acht punten. Komend weekend gaat Vlemmings met zijn ploeg op bezoek bij nagennisi Dherynia.