Kindster Scorsese-film waagt zich aan sf

Asa Butterfield gaat de hoofdrol spelen in de verfilming van het sciencefictionboek Ender's Game. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. De 14-jarige Londense acteur is vanaf 9 februari te zien in Martin Scorseses eerste 3D-film Hugo en speelde ook de hoofdrollen in The Boy in the Striped Pyjamas en Son of Rambow.

Het boek 'Ender's Game' van Orson Scott Card uit 1985 vertelt een futuristisch verhaal over de aarde die door het insectenras de Formics wordt belaagd. Om de volgende aanval te kunnen afslaan, worden jonge kinderen bij bosjes opgeleid tot gevechtspiloot. Daarbij wordt een hypermoderne simulator gebruikt, 'the game' genoemd. De hoofdrol is voor Andrew 'Ender' Wiggin, een zeer talentvolle knul die een tactisch genie blijkt.

Gavin Hood voert de regie. De superheldenfilm X-Men Origins: Wolverine uit 2009 was zijn laatste speelfilm. Roberto Orci en Alex Kurtzman, vooral bekend van de sciencefictionfilms Cowboys & Aliens en de nieuwe Star Trek-films van J.J. Abrams, gaan samen met Card coproduceren.

De zoektocht naar acteurs voor de films is momenteel in volle gang, maar naast Butterfield heeft nog niemand getekend. Ender's Game moet begin 2013 in de bioscoop verschijnen.


Kindster Scorsese-film waagt zich aan sf (Foto: Novum)