'Joran is een mooi mens'

Radiologe Mary Hamer, de Amerikaanse suikertante van Joran van der Sloot, vindt dat Joran een mooi persoon is. Ze zal zich zowel financieel als spiritueel over Joran hebben ontfermd. Ze is ervan overtuigd dat Van der Sloot lijdt aan PTSS.

"Toen ik me realiseerde dat de moord op Stephany Flores exact vijf jaar na de gebeurtenissen op Aruba heeft plaatsgevonden, wist ik, door mijn medische achtergrond, dat dat een 'anniversary reaction' is geweest, veroorzaakt door PTSS", aldus Mary Hamer tegen EenVandaag.

De Amerikaanse suikertante van Joran reist tweemaal per jaar naar Lima om hem op te zoeken. "Hij is dol op pepermuntzeep en tandenstokers." Volgende maand gaat ze weer. "Als je hem persoonlijk ontmoet, ervaar je pas wat voor mooi persoon Joran is."
Zij heeft niet het idee dat ze door hem wordt gemanipuleerd. "Hij onderhandelt wel, maar weet wanneer hij moet stoppen. Joran heeft tegen me gezegd: 'Mary, ik zal nooit tegen je liegen.'"

Mary Hamer is naast radiologe ook zangeres, en speciaal voor Joran schreef ze het nummer 'I will rescue you'. Het OM eist 30 jaar celstraf tegen Joran en een schadevergoeding van 50.000 euro. "Ik zal er zijn om Joran te ondersteunen, voor altijd", aldus Hamer tegen EenVandaag. Het interview wordt morgen uitgezonden.