Oud-Square Enix-medewerker onthult eerste Level-5-project

Yasumi Matsuno, oud-medewerker van Square Enix, heeft in het Japanse tijdschrift Famitsu zijn eerste project als Level-5-medewerker bekendgemaakt. Het gaat om de 3DS-titel Guild 01

Matsuno, die onder andere bekend is van de Ogre-series en Final Fantasy XII, is niet de enige grote naam die bij dit spel betrokken is. Suda 51 en Yoot Saito werken ook mee aan dit spel. 

Guild 01 bestaat uit vier spellen, elk gemaakt door een andere gamedesigner. Kaiho Shojo is een 3D-shooter van Suda 51. Hierin bestuur je een robot die bekend staat als Kaihoki en moet je demonische wezens neerschieten. Rental Bukiya de Omasse is een RPG van Yoshiyuki Hirai waarin je de eigenaar van een wapenwinkel speelt. In de simulator Air Porter van Yoot Saito ga je aan de slag als leidinggevende op een vliegveld. En als laatste is er Matsuno's Crimson Shroud, dat wordt omschreven als een dark fantasy RPG. 

De game staat gepland voor een release in 2012. Het is nog onbekend of Level-5 de game ook buiten Japan uit gaat brengen.