Lurling: "Hier kunnen we mee vooruit"

Na vijf wedstrijden moet NAC Breda nog altijd wachten op de eerste overwinning. Gisteren ging de nummer zeventien van de Eredivisie thuis met 3-1 onderuit tegen Feyenoord.

Uit vijf wedstrijden pakte de ploeg van trainer John Karelse nog maar één punt. Voor een ploeg die dit jaar gaat voor plek acht betekent het dan ook een dramatische seizoensstart. Tegen Feyenoord speelde NAC bij vlagen lekker mee, maar kwam het uiteindelijk te kort. In Breda moet men zich inmiddels zorgen gaan maken. Toch ziet Anthony Lurling aanknopingspunten.

"Dit is enorm zuur. Maar hier kunnen we wel wat mee. Hier kunnen we mee vooruit", zei Lurling na afloop tegenover Goal.com. "Op dit moment is het plat gezegd zwaar klote. Meer kan ik er even niet van maken. We hoeven ons nog geen zorgen te maken, maar de punten moeten onderhand wel gaan komen. Ondanks dat we nog maar een punt hebben gaat ons spel wel vooruit."

NAC kwam na zeven minuten spelen nog wel op voorsprong dankzij een doelpunt van Robbert Schilder. "We waren in de eerste helft ook beter dan Feyenoord. Zij hebben in principe geen kans gehad. Ze scoren uit een corner, maar verder zijn ze niet gevaarlijk geweest. In de tweede helft hebben we ook nog goede kansen gehad. Alleen we maken ze niet en zij doen dat wel. Daar word je als ploeg uiteindelijk op afgestraft."

Aanvoerder Jelle ten Rouwelaar sloot zich aan bij de woorden van Lurling. "Op basis van de eerste helft hadden we vandaag meer verdiend. Als je terugkijkt naar de voorbereiding op deze wedstrijd had het er vandaag uit moeten komen. Heel de week ging het lekker. Het is ook sneu voor de supporters. Zij blijven wel gewoon negentig minuten achter ons staan en daar ben ik erg blij mee."