Scenarist Total Recall herschrijft Wolverine

Mark Bomback gaat het scenario van The Wolverine onder handen nemen. De schrijver is bekend van de scripts van actiefilms als Live Free or Die Hard, Unstoppable en de nog te verschijnen remake van Total Recall, met Colin Farrell in de hoofdrol. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

Bomback heeft even de tijd omdat de geplande opnames in Japan zijn uitgesteld nadat het land eerder dit jaar werd geteisterd door aardbevingen en een tsunami, waardoor enkele belangrijke filmlocaties werden verwoest. Hoofdrolspeler Hugh Jackman heeft in de tussentijd getekend voor de verfilming van de musical Les Misérables, onder leiding van The Kings Speech-regisseur Tom Hooper.

In The Wolverine dompelt 's werelds populairste X-Man zich in de Japanse onderwereld en zou hij in de leer gaan bij een samoeraikrijger. Hij gaat op zoek naar zijn verleden en komt oog in oog te staan met zijn grote vijand The Silver Samurai. De gehele cast bestaat uit Japanse en Japans-Amerikaanse acteurs, op de Australische Jackman na. 

Het scenario wordt zodanig aangepast dat de opnames kunnen plaatsvinden in Tokyo en Vancouver in Canada. De planning is om volgend jaar met filmen te beginnen, als Jackman klaar is met Les Misérables.


Scenarist Total Recall herschrijft Wolverine (Foto: Novum)