De Boer: "Mooie toekomst voor Boilesen"

Ajax-coach Frank de Boer is vrij standvastig in zijn opstellingen, maar op de linksbackpositie heeft hij in drie competitieduels reeds vier verschillende spelers ingezet.

De eerste wedstrijd van het seizoen, tegen de Graafschap, begon Nicolai Boilesen als linksback. Een week later was het Vurnon Anita die het op deze plek mocht proberen. Vervolgens was het Daley Blind die als linksback opdraafde. Dat bleek echter geen succes.

Vervolgens mocht Anita tegen Vitesse het weer op de linksbackpositie proberen. "Een enkele keer kijken we naar de specifieke kwaliteiten van de tegenstander, maar normaal gesproken bepaalt de kwaliteit en de vorm van een speler of ik hem opstel", zo verklaart De Boer tegenover Voetbal International.

"Ik vond Nicolai de laatste tijd iets minder overtuigend, dus heb ik andere keuzes gemaakt. Nicolai heeft alle eigenschappen die bij een vleugelverdediger van Ajax horen. Je moet met dit soort jonge gasten voorzichtig omgaan, maar Nicolai hoeft zich geen zorgen te maken. Het is een groot talent met een mooie toekomst."