Vermeer twijfelt niet aan zichzelf

Ajax heeft inmiddels drie wedstrijden in de competitie gespeeld. Doelman Kenneth Vermeer slaagde er tot op heden niet in om zijn doel schoon te houden. Ook gisteren moest de sluitpost van de Amsterdammers in de competitiewedstrijd tegen Vitesse (4-1) weer vissen.

Toch blaakt Vermeer van het zelfvertrouwen en reageert nonchalant op de geruchten over de mogelijke komst van een nieuwe keeper. "Ik probeer er altijd te staan," liet de goalie strijdlustig weten. "Met een andere keeper ben ik niet bezig. Dat is aan de club. Er zal heus wel iemand bijkomen, maar dat is niet iets waar ik me mee bezig hoef te houden. Ik moet gewoon goed blijven spelen."

Daarnaast heeft Vermeer niet het idee dat de nieuwe doelman in spé zijn plek direct zal overnemen. "Ik ben nu gewoon de eerste keeper, dus waarom zou ik aan mezelf gaan twijfelen? Dat heb ik nooit gedaan en zal ik ook nooit doen. Frank de Boer heeft het volste vertrouwen in mij. Dat heeft hij zelf gezegd, dus daar maak ik mij niet druk om."

Ajax doet achter de schermen nog altijd pogingen om Jasper Cillessen van N.E.C. Nijmegen te contracteren. "Een goede keeper, zoals ik meerdere keepers wel goede keepers vind," was de reactie van Vermeer. "Of ik denk dat ik hem kan hebben? Ik kijk niet op die manier, ik moet met mezelf bezig zijn."